Израелският премиер Бенямин Нетаняху гневно реагира на искания от прокурор Карим

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху гневно реагира на искания от прокурор Карим
Коментари Харесай

Нетаняху за поискания му ареста: Отхвърлям го! Отвратен съм!

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху яростно реагира на претенции от прокурор Карим Хан от Международния углавен съд арест за него и водачите на „ Хамас ” поради хипотетични военни закононарушения по време на спора в Газа.

Нетаняху съобщи, че отхвърля с омерзение обстоятелството, че „ либерален Израел ” е сравняван с това, което той назовава „ всеобщи убийци ”.

Същата позиция изрази и президентът на Съединени американски щати. Джо Байдън разкритикува настояването на прокурора на Международния углавен съд, като съобщи, че не е допустимо Израел и „ Хамас ” да бъдат сравнявани.

„ Отхвърляме настояването на МНС за издаване на заповеди за арест на израелски водачи. Каквото и да значат тези заповеди, няма равнопоставеност сред Израел и „ Хамас ” и е ясно, че Израел желае да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява отбраната на цивилното население. Нека бъда явен! Противно на обвиняванията против Израел, отправени от Международния съд, това, което се случва, не е геноцид. Ние отхвърляме това и постоянно ще поддържаме Израел и заканите против неговата сигурност ”, съобщи Байдън, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР